BENVINGUTS
va | es | it | en

 

Rutes turístiques rutes turÍstiques

Index:

Visita Guiada : “POTRIES , UN POBLE TERRISSER” (MIG DIA)

Visita Guiada : “POTRIES , UN POBLE TERRISSER” (DIA COMPLET)

Visita ESCOLAR : “TRIES POTRIES ?” (DIA COMPLET)

DESCÀRREGUES


Visita Guiada : “POTRIES , UN POBLE TERRISSER” (MIG DIA)

visita POTRIES
Es tracta de transmetre als visitants el nostre llegat patrimonial i històric, donant a conèixer un ric i singular patrimoni etnològic i arquitectònic en un context territorial rural i característic de la cultura dels valencians. És per això que l’Ajuntament de Potries ofereix un guia-intèrpret per acompanyar-los durant la visita.

A la recepció dels visitants se’ls farà una xicoteta introducció, passant a continuació a la visita guiada dels diferents recursos, al final es lliurarà a cada participant una guia del municipi.

•Preu del guia: 5 € per persona (mig dia). Inclou guia impresa per a cada visitant .
•Grups: màxim 25-30 persones, mínim 10.
•Reserves: abans de 48 hores, 962800588. Persona de contacte: Albert, patrimoni@potries.org
•Altres Serveis: S’ofereix la possibilitat de concertar dinar en qualsevol del bars o restaurants del municipi. Així com serveis d’hostalatge.

DESCRIPCIÓ DE LA VISITA

10:00 h.- Recepció del grup a la Plaça de l’Ajuntament: Benvinguda i breu explicació de les activitats de la ruta.

10:30 h.- La ruta de l’aigua. La situació del terme de Potries al costat del riu Serpis i al començament de la planura que s’estén fins a la mar ha fet d’aquest territori un lloc estimat per a l’aprofitament de la terra i de l’aigua derivada del riu. A la nostra comarca, eminentment agrícola i de regadiu, es conserva un conjunt patrimonial, d’excepcional interès, relacionat amb la xarxa històrica del regadiu heretada del món musulmà. Sèquies, partidors d’aigua, files, braçals, assuts, ponts o molins, ens aproparan al medi rural dels valencians, a un medi en clara regressió, que ha estat el resultat de l’esforç de generacions i generacions de saforencs.

12:45 h.- Visita a la Col•lecció Museogràfica de Potries, exposició que recorre segles de producció ceràmica al nostre poble, i que està situada provisionalment a la Casa Ajuntament. És aquest un magnífic edifici construït a principis del segle XVII i és un exemple de l’arquitectura senyorial de l’època al nostre àmbit rural i, que a més a més, conserva elements originals de la casa, com són les reixes de la façana, els interessants paviments ceràmics o el bígam de fusta original. Incloem la visita a la Terrisseria d’Angel Dominguez. Ens trobem davant l’últim testimoni de la important activitat terrissera al municipi de Potries. Hui està en fase de rehabilitació, l’objectiu és convertir aquesta casa-taller en la seu del Museu de Potries (la visita dependrà del nivell de seguretat que determine la direcció tècnica de les obres de rehabilitació del immoble).

14:00 h.- Dinar i acomiadament.

Tornar a l´index

 

Visita Guiada:"POTRIES, UN POBLE TERRISSER" (DIA COMPLET)

visita POTRIES
Es tracta de transmetre als visitants el nostre llegat patrimonial i històric, donant a conèixer un ric i singular patrimoni etnològic i arquitectònic en un context territorial rural i característic de la cultura dels valencians. És per això que el departament de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Potries ofereix un guia-intèrpret per acompanyar-los durant la visita.

A la recepció dels visitants se’ls farà una xicoteta introducció, passant a continuació a la visita guiada dels diferents recursos, al final es lliurarà a cada participant una guia del municipi.

•Preu del guia: 8€ per persona (dia complet). Inclou guia impresa per a cada visitant.
•Grups: màxim 25-30 persones, mínim 10.
•Reserves: abans de 48 hores, 962800588. Persona de contacte: Albert, patrimoni@potries.org
•Altres Serveis: S’ofereix la possibilitat de concertar dinar en qualsevol del bars o restaurants del municipi. Així com serveis d’hostalatge.

DESCRIPCIÓ DE LA VISITA

10:00 h.- Recepció del grup a la Plaça del País Valencià: Benvinguda i breu explicació de les activitats de la ruta.

10:30 h.- Visita a la Col•lecció Museogràfica de Potries, exposició que recorre segles de producció ceràmica al nostre poble, i que està situada provisionalment a la Casa Ajuntament. És aquest un magnífic edifici construït a principis del segle XVII i és un exemple de l’arquitectura senyorial de l’època al nostre àmbit rural i, que a més a més, conserva elements originals de la casa, com són les reixes de la façana, els interessants paviments ceràmics o el bígam de fusta original.
Incloem la visita a la Terrisseria d’Angel Dominguez. Ens trobem davant l’últim testimoni de la important activitat terrissera al municipi de Potries. Hui està en fase de rehabilitació, l’objectiu és convertir aquesta casa-taller en la seu del Museu de Potries (la visita dependrà del nivell de seguretat que determine la direcció tècnica de les obres de rehabilitació del immoble).

11:45 h.- Visita a l’Església Parroquial dels Sants Joans. Es va constituir l’any 1574, abans era una rectoria de moriscos pertanyent a Oliva. L’església té la tipologia característica de l’arquitectura religiosa de l’època, i conserva, entre altres coses, la popular i venerada relíquia de Sant Blai, que congrega a milers de fidels durant la romeria del Porrat Sant Blai al mes de febrer.

12:45 h.- Visita a l’Ermita del Santíssim Crist de l’Agonia L’ermita neoclàssica construïda a mitjans del segle XIX, es localitza al cim d’un petit monticle al final del costerut camí del Calvari, un vertader balcó sobre l’horta amb unes magnífiques vistes.

14:00 h.- Dinar.

16:30 h.- Recorregut adaptat de “La Ruta de l’Aigua”. La situació del terme de Potries al costat del riu Serpis i al començament de la planura que s’estén fins a la mar ha fet d’aquest territori un lloc estimat per a l’aprofitament de la terra i de l’aigua derivada del riu. Te proposem un passeig al voltant de sèquies, partidors d’aigua, files, braçals, ponts o molins, per conèixer part de la xarxa històrica del regadiu a un paisatge agrari amb segles d’història i d’esforç comú de generacions i generacions de saforencs. Tant sols has de seguir la senyalització especifica de la ruta.

18:00 h.- Acomiadament.

Tornar a l´index

 

 

Visita ESCOLAR : “TRIES POTRIES?” (DIA COMPLET)

visita POTRIES

Amb aquesta proposta pretenem que els nostres xiquets i xiquetes pugen conèixer i gaudir del patrimoni cultural d’un poble, el nostre poble, Potries. I per extensió del patrimoni cultural dels saforencs i valencians.

Oferim al món escolar una jornada amb excursions, tallers, jocs i sorpreses, que ens permetrà, d’una manera lúdica i divertida, presentar el món rural dels valencians, el nostre paisatge heretat, els nostres costums i tradicions o l’ús responsable de l’aigua. Per això, descobrirem, entre altres coses, els nostres carrers i edificis singulars, la xarxa històrica de l’aigua a la Safor, l’art mil•lenari de la ceràmica a una antiga terrisseria o el territori saforenc des del turó de l’ermita.

•Preu del guia: 4 € per xiquet/a (dia complet).
•Grups: Tant la proposta d’activitats com els horaris indicats estan destinats per a grups de 20 alumnes com a màxim. Aquests grups comptaran amb un monitor que els acompanyarà al llarg de tot el dia i amb el que realitzaran totes les activitats indicades. Poden formar-se més d’un grup en una mateixa jornada.
•Reserves: 962800588. Persona de contacte: Albert, patrimoni@potries.org

DESCRIPCIÓ DE LA VISITA

10:00 Ruta de l’Aigua *
11:30 Visita Col•lecció Museogràfica
12.00 Visita a la Casa d’Angel
13.00 Taller de Fang
13.30 Ruta l’Ermita
14:00 Dinar i temps lliure **
15:30 Gymkana “Perolet i cassoleta” ***
16:30 Fi de les activitats.

* L’hora de l’esmorzar es realitzarà al llarg d’aquesta visita, concretament en els llocs habilitats en el partidor de la Casa Clara. (al final del recorregut).
** L’hora de dinar r i temps lliure serà en la pròpia Ermita, durant aquest temps els monitors acompanyants també aprofiten per tindre el seu moment de descans.
*** La Gymkana tindrà lloc en la Plaça del País Valencià del propi municipi, per tant hi haurà que descendre, sobre les 15.15, de l’ermita. Aquest descens haurà d’estar indicat per els/les propis mestres dels alumnes, ja que els monitors acompanyants ja hauran baixat al poble prèviament per a poder preparar les proves de la Gymkana.

Tornar a l´index

 

 

DESCÀRREGUES

visita POTRIES

visita POTRIES
 
visita POTRIES
 
visita POTRIES

PROPOSTA ESCOLAR.

Proposta jornada lúdica i formativa per a centres d´Educació infantil i Primària.

 
visita POTRIES
 
Tornar a l´index
 

 

 

 

AVALEM JOVES PLUS

HORARI AUTOBUSOS

ART AL CARRER - TRIES ART - SANT BLAI 2018

PLA DE CREMES 2017-2018: Del'1 d'octubre al 30 de juny

CONEIX EL NIVELL DE PRE-EMERGÈNCIA D'INCENDIS I METEOROLÒGICA DE POTRIES

HORARI BIBLIOTECA I JUTJAT DE PAU

VOLS REBRE ELS BANS I AVISOS AL TEU TELÈFON? DESCARREGA’T LA APP “POTRIES REPORT” (EN PROVES)

HORARIS D'ATENCIÓ DE LES REGIDORIES

CONSULTEU EL PLÀ D'ACCIÓ MUNICIPAL D'ENERGIA SOSTENIBLE DE POTRIES

SEGUEIX-NOS A LES XÀRXES SOCIALS